Gıda

GIDA ÜRETİM ve PAKETLEME TESİSLERİNDE DEZENFEKSİYON

Gıda üretim tesislerinde gıdaların ve diğer ekipmanların dezenfeksiyonu sürekli ve yerinde yapılmak zorundadır. Gıdaların depolanması işlenmesi ve servis edilmesi aşamasına kadar geçen süreç içerisinde hijyeni % 100 optimize hale getirmek kuşkusuz sistemin en önemli parçasıdır. Mevcut uygulamalarda düzenli ve taviz vermeden yapılması gerekli olan dezenfeksiyon ihtiyacı için değişik içeriklere sahip tehlikeli ve pahalı kimyasallar kullanılmaktadır.  Ambalajlı dezenfektan kullanımı üretim maliyetlerinin artması, çalışanların sağlığını tehdit etmesinin yanı sıra kontrol edilmesi neredeyse mümkün olmayan riskler oluşturmaktadır.

Gıda üretim tesislerinin bütün alanlarında dezenfeksiyon ile ilgili olası riskleri minimize etmeyi değil riskleri % 100 bertaraf ederek sürekli izlenir ve kontrol edilebilir dezenfeksiyon sistemi kurmayı taahhüt ediyoruz.

Taahhütte bulunduğumuz dezenfeksiyon sisteminin tesislerinize kurulumu yapıldıktan sonra  Nades 2.0 biyosidal dezenfektanı tesis içerisinde farklı alanlarında kullanılmak üzere uygun konsantrelerde otomatik olarak transfer ediyoruz.

Tesis içerisinde dezenfeksiyon uygulaması yapılan bölgelerden numune alarak mikro biyolojik ve kimyasal kalıntı kalmadığına dair analiz yapılması için Sağlık Bakanlığı bünyesindeki veya Bakanlık tarafından onaylı akredite laboratuvarlarda test ettirerek onaylatıyoruz. Laboratuvar analiz sonuçları sonrasında bünyenizde bulunan gıda mühendisi, biyolog, kimyager ve diğer teknik personellerinize sistemin işletimi, kontrolü ve izlenmesi ile ilgili eğitimleri vererek sistemi sizlere teslim ediyoruz.

Sadece su ve tuz kullanarak ürettiğiniz Nades 2.0 biyosidal dezenfektanın 5,500 ppm/L  ila 7000 ppm/L arasında olan etkinliğini sürekli olarak kontrol ve izleme imkanı sunuyoruz.

NADES 2.0 biyosidal dezenfektan

Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Salmonella, Bacillus cereus, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aurreus, Epidermis, Campylobacter jejuni, Enterobacter aerogenes, Vibrio parahaemolyticus gibi bir çok patojenik bakteriler üzerinde % 100 kesin etkiye sahiptir.

NADES 2.0 biyosidal dezenfektan;

  • Sebze meyve işleme tesislerinde
  • Personel hijyen bariyerlerinde
  • Dondurulmuş gıda üretim tesislerinde
  • Yemek üretim tesislerinde
  • Çikolata üretim tesislerinde
  • Süt ve süt ürünleri işleme tesislerinde
  • Unlu mamuller üretim ve işleme tesislerinde
  • Et ve et ürünleri işleme tesislerinde
  • Beyaz et üretim ve işleme tesislerinde
  • Deniz ürünleri işleme tesislerinde
  • Konserve ve meyve suyu işleme tesislerinde
  • Katı sıvı bitkisel yağ üretim tesislerinde insan hijyeni gıdaların işleme öncesi yıkanmasında üretim makineleri araç ekipman kullanım suyu cam metal PVC ambalaj soğuk hava depoları yer ve yüzey dezenfeksiyonunda güvenle kullanılır.

Avantajlar:

  • En ekonomik dezenfektan üretim yöntemidir
  • Tesisinizde üretilir yerinde kullanılır
  • İnsan sağlığına gıdaya zararlı değildir
  • Çevre dostu
  • Kullanımı esnasında ek güvenlik önlemleri alınmasına gerek yoktur
  • Ambalajı ve atığı yoktur

Bookmark the permalink.

Comments are closed.